Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku AMD začlo prodávat levnější Ryzen Threadripper 1900X. Platforma X399 dostane NVMe RAID. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 31. 8. 2017 18:19

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    No já se na to schválně ptal, bylo mi řečeno, že jeden kanál umí teoreticky adresovat až 512 GB, což asi dává ty 2 TB. Bohužel mi ale nebyli schopní na místě potvrdit, jestli je odemčená podpora LR-DIMMů a RDIMMů. Dřív jsem třeba na AnandTechu viděl zmínku že jo a myslím že i na jiných místech, teď ale zase nedávno psali o Threadripperu (když ho srovnávali s Xeonem W) a měli u něj jako maximální kapacitu RAM 128 GB, takže v tuhle chvíli fakt nic jistě nevím.

    Bez registrovaných pamětí by ta podpora byla jenom teoretická za předpokladu, že někdy v budoucnosti budou existovat 128GB nebo 256GB DDR4 UDIMMy (což by vyžadovalo 64Gb nebo dokonce 128Gb čipy, zatím se objevily pokud vím 16Gb). Minimálně 32GB neregistrované moduly IMHO za nějakou dobu být musí, 64GB, to už si nejsem jist.

    Ono teda asi bude registered DDR4 používat jen minimum kupujících, protože na desktopu se většinou chce vysoká rychlost DDR4 a nízká latence, což u registered zrovna obojí trpí.

    Edit: A jinak by ta podpora taky asi musela být zapnutá/implementovaná u desky, což asi ty "gamer" stylizované modely moc nabízet nebudou, tam asi můžeme být rádi, když bude fungovat ECC s UDIMMy.