Hlavní navigace

Američan vyrobil robota na kompletní přípravu burgerů

22. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na přípravu hamburgerů se již brzy nebude muset studovat jistý druh vysokých škol. Nová restaurace Creator v San Francisku totiž zavádí stroj na přípravu burgerů. Ten byl ve vývoji posledních několik let, je dlouhý něco přes čtyři metry a obsahuje 7000 součástek. Stojí milion dolarů a dokáže připravit 120 burgerů za hodinu

Za robotem stojí společnost Creator založená Alexem Vardakostasem, který novinářům řekl, že jako mladý připravil mnoho burgerů v burgrárně svých rodičů. Právě zde viděl příležitost k usnadnění a urychlení práce. S vývojem robota mu ale pomohly investorské peníze včetně samotného Googlu (Google Ventures). Burgerový byznys je totiž opravdu velký, jen samotný McDonalds má vyšší hodnotu, než GM a Tesla dohromady.

creator-robot-hamburger-ingredients foto: Creator

Robot zařídí celou přípravu od rozpůlení housky přes opečení masa a nakrájení zeleniny až po finální poskládání dílem robota. Vše můžete přitom pozorovat přes sklo, ingredience přichází doslova jak na běžícím pásu prostřednictvím tubových podavačů. Zákazník by měl mít i možnost individuální úpravy prostřednictvím aplikace.

Creator plánuje expandovat se svou burgermašinou na místa typu letiště, kde zaberou proti běžnému provozu mnohem menší prostor – a tím pádem zaplatí menší nájem. Až budete na západním pobřeží, zajděte se na burgermašinu alespoň podívat, najdete ji na adrese 680 Folson St. v San Franciscu. Mimochodem už před rokem se objevil stroj na obracení masa pro burgery (na videu níže), ten ale stále potřebuje lidi na zbytek práce. Creator pouze krmíte surovinami.

KL24

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.