Hlavní navigace

Američané natočí remake seriálu IT Crowd. Zkusí to už potřetí

18. 12. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Graham Linehan dokázal během deseti let napsat a natočit pro Channel 4 a BBC několik komediálních klasik. Jeho sitcom Father Ted (1996) si dělat srandu z křesťanů. Big Train (1998) byl novodobým „Monty Pythonem“. Black Books (2000) geniálně vykresluje neurotika, který si otevřel knihkupectví, ale začali mu tam chodit lidi.

Linehanovým nejznámějším dílem ale zůstává The IT Crowd (2006). Seriál o dvojici nerdů z IT oddělení, kterým šéfuje zrzka, co umí posílat a přijímat e-maily, se dočkal čtyř šestidílných sezón a speciálního finále.

Americká NBC se o remake pokusila hned v roce 2007, roli Mosse si dokonce zopakoval Richard Ayoade. Zůstalo však jen u pilotního dílu, do plné produkce se seriál nedostal. Další remake měl přijít v roce 2014, ale NBC jej nakonec stopla ještě před první klapkou.

Časopis Variety jako první zveřejnil informaci, že NBC to zkusí ještě napotřetí. Tentokrát seriál napíše rovnou Graham Linehan (bude i výkonným producentem), který zprávu sám potvrdil na Twitteru s tím, že pokud lidé nebudou čekat totéž co od britské verze, budou spokojeni.

Nepůjde tak o doslovný remake původního seriálu (jako byl pokus z roku 2007), ale jen o podobné postavy, zasazené do stejné prostředí a s jinými příběhy. Takovým směrem se vydala i americká verze původně britského seriálu The Office, která byla přijata dobře a dočkala se rovnou devíti sezón.

MMF24

Mimochodem: Německá Sat. 1 natočila remake nazvaný Das iTeam – Die Jungs an der Maus (iTým – Kluci na myši) v roce 2007. Po dvou dílech a negativním přijetí diváků jej ukončila.

https://twitter.com/Glinner/status/941469229919948800