Hlavní navigace

Americký T-Mobile má odvahu. Sledování videa na mobilu nebude započítávat do datového limitu

11. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Máloco dokáže vysát datový balíček tak jako sledování videa. Americký T-Mobile svým zákazníkům ale nově nebude data z více než dvaceti videoslužeb započítávat do limitu. Operátor představil novou službu Binge On, která umí komprimovat téměř všechna videa on-the-fly, takže k uživateli se dostane asi jen třetina dat.

Háček? Kvalita se pochopitelně o něco zhorší a navíc všechna videa budou mít rozlišení „jen“ 480p. Na mobilech to není problém, podle T-Mobilu to prý neurazí ani velký televizor, protože kvalita má být stejná jako na DVD.

T-Mobile Binge On
T-Mobile Binge On

Na mobilním připojení budou komprimována všechna videa. Uživatel si funkci může vypnout v samoobsluze a užít si plnou kvalitu, ale zároveň s tím ztratí možnost neomezeně sledovat oněch 20+ služeb. Mezi ně patří Crackle, Encore, ESPN, Fox Sports, Fox Sports Go, HBO Now, HBO Go, Hulu, MLB, Movieplex, NBC Sports, Netflix, Sling TV, Sling Box, Showtime, STARZ, T-Mobile TV, Univision Deportes, Ustream, Vessel, Vevo a VUDU. Chybí YouTube nebo Facebook, za ně se bude nadále platit, ale T-Mobile chce počet poskytovatelů dále rozšiřovat.

Nezbývá než doufat, že se u Američanů inspirují i čeští operátoři (nejen T-Mobile). Všichni už poskytují vlastní mobilní televize, ale zároveň všichni tři sledování strhávají z datového balíčku. Při datovém toku 1 Mb/s to dělá 7,5 MB každou minutu, hodinový pořad si vezme 500 MB.

CS24

 

Zdroj: T-Mobile via Ars Technica