Hlavní navigace

Americký T-Mobile způsobil datovou revoluci. Roaming všude za domácí cenu

10. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

T-Mobile USA připravil pro své zákazníky opravdovou lahůdku. Ve 115 zemích světa (včetně ČR a SR) mohou tamní zákazníci surfovat a psát SMS za stejné ceny jako doma. Má to ale několik háčků. Mezinárodní služby uživatelé nesmí provozovat déle než šest týdnů v kuse, objem zahraničních dat nesmí být větší než doma a rychlost připojení v roamingu je „jen“ 128 kb/s. Další data plnou rychlostí stojí 15 dolarů (100 MB), 20 dolarů (200 MB) nebo 50 dolarů (500 MB).

Operátor tím chce nalákat všechny zcestovalé Američany, na domácím trhu je totiž zatím co do množství zákazníků až na čtvrtém místě za Verizonem, AT&T a Sprintem. T-Mobile tvrdí, že Američané každý rok podniknou 55 milionů cest do zahraničí a kvůli vysokým cenám někdy zaplatí i 1000 dolarů denně. Proto prý 40 % uživatelů datový roaming vypíná a dalších 20 % by také rádo, ale neví jak.

 

Nabídka se týká všech tarifů Simple Choice. Všechny mají neomezené volání a textovky a liší se jen daty. Tarif za 50 dolarů obsahuje 500 MB, za 60 dolarů 2,5 GB a za 70 dolarů je dat neomezeně. Výrazně lze ušetřit, pokud si zákazníci koupí do rodiny ještě další SIM karty. Za druhý tarif už zaplatí jen 30 dolarů, za třetí až pátý už jen po 10 dolarech.

Zdroj: T-Mobile