Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Amerika dál rozšíří embargo GPU, končí H800 i A800. Do Číny už nesmí ani GeForce RTX 4090? (update). Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 10. 2023 8:09

    AM93

    MIG-25 je z ocele záměrně, vyráběly je sériově zatímco SR-71 byl v provozu jediný a létal párkrát (2 letadla byli na zemi).
    SR-71 byl vyrobený z ruského titánu. Všechny americké stroje.
    Další důvody byli ekonomické, Rusko mělo mnohem méně obyvatel než USA (mnohem menší kupní síla) a tak titan používalo jen na nejnutnější věci.
    Osobně znám vedoucího technika z Bruselského letiště a Mig-25 nebo Mig-29 a F-15 jsou dodnes považovány za skvost techniky. Moderní stroje jsou stealth ale v ostatních parametrech zaostávají. F-16 je oproti ve skutečnosti F-15 vykopávka.

    Nemyslel jsem průmyslovou revoluci, která se jinak odehrávala ve stejnou dobu po celém světě ale první mechaniku. Ta pochází z číny a egypta, stejně jako moderní zbraně.

    O severní Korei nevíme vůbec nic. Všechny články co jsou dostupné nemají uvedené zdroje. Nelze dohledat vůbec nic kromě novinových článku, politických názoru a keců. Proto se jejich technická vyspělost odhaduje na základě zbraní, kde informace jsou. Mají střely s plochou dráhou letu, drony, balistické rakety...

    Rozborka T34 se dělala v USA, jediný kus který se tam dostal. Hodnocení bylo spolehlivý a velice odolný (byl schopný "dingnout" i velký kalibr, co bylo v té době nepředstavitelné). Nejmenší výdrž mělo čerpadlo (nepamatuji si které a to bylo 1000h).

    25. 10. 2023, 08:13 editováno autorem komentáře