Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Ampere přejde z jader od ARMu na vlastní architekturu. Máme parametry 128jader Altra Max. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 27. 5. 2021 11:57

    kgardas

    "ještě pod původní značkou Applied Micro vyvinula vlastní jádra v procesorech X-Gene, ale ta nikdy nebyla příliš dobrá." -- tak vetsi blabol uz jsem dlouho nevidel. Autore, ruku na srdce, X-Gene vyslo v 2011/12 a byl to revolucni pocin, protoze to bylo bezne dostupna 64bit ARM implementace a navic az 8 jadro. V te dobe o necem takovem v samotnem ARMu mohli jen snit. Takze z pohledu ARM sveta blabolite. Z pohledu porovnavani s amd64 svetem budiz, ale porovnavate jabka a hrusky. Na 40nm procesu (X-Gene) zadne velke kriky nenadelate zvlast kdyz konkurence uz ma 22nm (Intel rok 2011).
    Jinak clanek dobry, uvidime jak to s Amerou dopadne. Pracovni stanice se daji koupit, coz je +, ale jak podotykate vykon je trosku rozkolisany. Ta cache je mala, takze web/nginx -- stejne jako v historii SPARC T1/T2 treba.