Hlavní navigace

Analytik Peter Misek: iPad Mini i iTV jsou ve výrobě od minulého měsíce

20. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

S neustále se přibližujícím měsícem září, kdy se pravděpodobně dočkáme nových produktů Apple, se upřesňují informace o plánovaných produktech. Takřka jisté je představení šesté generace iPhonu, o kterých jste si mohli přečíst v souhrnném článku. Stále intenzivněji se však hovoří i o zmenšeném tabletu iPad, který by měl konkurovat sedmipalcovým tabletům s Androidem v čele s Nexusem 7.

V pátek přispěchal se zajímavými informacemi analytik Peter Misek z investiční skupiny Jefferies. Podle něj se začal vyrábět zmenšený iPad tento měsíc a odhadl také počty kusů, které by měl Apple vyrobit. Odvážné prognózy se zastavily na 25 milionech ve třetím kvartále tohoto roku a o pět milionů víc v posledních třech měsících letošního roku. Tyto čísla jsou součtem iPadů 3 a nových, zmenšených iPadů.

V jeho předchozích odhadech, které zněly 16-18 mil. v Q4 nebyly zahrnuty právě plánované iPady Mini (nebo jak si je nazvete).

Zatímco v případě iPadů jsou spekulace opodstatněné a slýchané ze všech stran již několik měsíců, o to víc překvapila další část Misekova prohlášení. Kromě nového iPadu a iPhonu prý Apple již zadal do výroby i dlouho očekávanou iTV. Ve svých odhadech vychází z dostupných dat dodavatelských firem jako je Sharp, Hon Hai a další. iTV prý také bude používat ovládání pomocí gest, za kterým stojí technologická společnost JDS Uniphase.

KL24

Dostalo se také na predikování cen a počtů iTV. Prodávat by se prý měla od prvního kvartálu příštího roku za cenu, která se bude pohybovat kolem 1250 USD.

Zdroj: Yahoo News

Byl pro vás článek přínosný?