Hlavní navigace

Android 5.0 by se mohl jmenovat Licorice (lékořice), naznačuje autor soch z Googleplexu

14. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Giovanni Calabrese je designér, jehož firma Themendous vyrábí sochy Androidů, které jsou vystavené před Googleplexem. Před nedávnem navštívil centrálu Googlu v Mountain View. Svůj profil na G+ od té doby plní fotkami, jak upravují a čistí starší sochy. Sám Calabrese vzal želatinové fazolky (Jelly Bean) a poskládal je na zemi do tvaru písmene L, což je dosavadní označení chystaného Androidu.

V Googleplexu opravovali sochy Androidů
V Googleplexu opravovali sochy Androidů

Stále ještě nevíme, jak se nakonec bude jmenovat. Naposledy to vypadalo, že se Google vrátil ke jménu Lollipop (lízátko). Na obrázku ukázal dort, který má lízátka místo svíček. Kromě nich ale obsahuje i další sladkost, což by mohly být nějaké lékořicové tyčinky (barevný pendrek). A právě lékořici (Licorice) teď ve svých příspěvcích zmiňuje i autor soch. Google i Calabrese si s námi dále hrají.

 

Další zajímavou zprávou je, že prý Google omylem publikoval nové reklamy na Android. Provází je slogan „Be together, not the same“, podstatnější jsou až produkty v nich skryté. Jeden ze spotů odhaluje tablet, který vypadá podobně jako chystaný Nexus 9. V dalším spotu se objevil obří zaoblený telefon, na kterém je vidět lišta s novými tlačítky z Androidu L. Takhle nějak přitom bude vypadat Nexus 6 od Motoroly.

Nexus 9 Nexus 6
Nexus 9 a 6 

Definitivních informací o nových Nexusech a Androidu 5.0 bychom se měli dočkat už zítra nebo ve čtvrtek. Na čtvrtek si ale akci zamluvil Apple, takže spíš počítáme, že Google odhalí novinky už zítra.

Videa

Google už reklamy stáhnul, ale Bogdan Petrovan je stačil „ukrást“.

MMF24

via Reddit