Hlavní navigace

Android Box H8 od Evolvea je přehrávač s podporou 4K a Dolby Vision HDR

5. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

HD přehrávače jsou u starších televizí jednou z mála možností, jak si kvalitně pustit seriály z počítače na velké obrazovce. Nové televize už sice mají výkon na to, aby externí přehrávač nepotřebovaly, starší televize ale nějakou další krabičku, která umí Kodi, potřebují. Ještě více užitečné zařízení je to potom k projektoru.

Značka Evolveo uvádí přehrávač Android Box H8, který podporuje vysoké rozlišení 4K a HDR ve všech třech standardech: Dolby Vision (ten lepší, za který se ale platí licence), HDR10 i HLD.

evolveo_android_box_h8_4

Systémem je samozřejmě Android 6.0, díky kterému dostanete přehrávač Kodi a mnoho dalších aplikací (iVysílání, iPrima, O2 TV, Stream.cz, Youtube). Evolveo do přehrávače už Kodi v základu předinstalovalo. Současně získáte možnost streamovat ze smartphonu přes Google Cast nebo Miracast.

KL24

evolveo_android_box_h8_7

O výkon se stará osmijádrový procesor (výrobce blíže nespecifikuje) s grafikou Mali T820 a 3 GB operační paměti. Do sítě se dostanete jednak drátovým připojením přes LAN, případně bezdrátově pomocí rychlého standardu 802.11ac. Přehrávač by měl zvládat video v rozlišení 4K uložené kodekem H.265 HEVC při rychlosti až 60 snímků za sekundu. HDMI je standardu 2.0a a přehrávač neobsahuje žádný ventilátor, je zcela pasivní. Koncová cena 3490 Kč není vzhledem ke schopnostem přehrávače ani příliš vysoká.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.