Hlavní navigace

Android dostane nový štít. Google Play Protect vás ochrání před zákeřnými aplikacemi

19. 5. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google na konferenci I/O představil nové zabezpečení Androidu pojmenované jako Play Protect. Jde o balíček služeb, které vás mají ochránit přes škodlivými aplikacemi nebo pomoci při ztrátě telefonu. Většina funkcí už na Androidu fungovala, teď je ale bude zastřešovat jedna služba.

Google Play Protect skenuje aplikace
Google Play Protect skenuje aplikace
Ověřené aplikace přes Google Play Protect budou označené
Ověřené aplikace přes Google Play Protect budou označené

Firma kontroluje aplikace při publikování do Play Storu. Pokud si ale instalujete neověřený software ze zdrojů třetích stran, systém umí i takovou aplikaci zkontrolovat a ověřit její bezpečnost. Zahraniční média z toho dělají velkou věc, ale přesně tohle dělá funkce Ověřování aplikací (Verify Apps) již tři roky. Nově ale bude možné skenování aplikací spustit ručně, doposud tak Google činil jen automaticky.

Jak si služba vede po uvedení? Google Play Protect v testu propadl

Součástí Play Protectu je také ochrana před phishingem v prohlížeči Chrome. Posledním důležitou funkcí je vyhledávání ztraceného zařízení. Doteď se funkce jmenovala Správce zařízení Android, teď ji hledejte jako Najdi zařízení. Funkce jsou stejné. Je-li služba povolená a zařízení má přístup k internetu, budete moci na dálku zjistit polohu, stav baterky, telefon prozvonit, zamknout nebo vymazat.

Byl pro vás článek přínosný?