Hlavní navigace

Ještě jsme si nezvykli na Android Pay a už jej v Česku nahrazuje Google Pay

21. 2. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to měsíc, co Google oznámil, že pod novou službu Google Pay sloučí veškeré dosavadní platební metody, které jsou napříč jeho produkty dostupné. Od 20. února se Google Pay postupně dostává i mezi české uživatele a na jejich telefonech nahrazuje původní Android Pay.

Kdo se již naučil bezkontaktně platit mobilem (viz naše zkušenosti s Android Pay), toho žádné zásadní změny nečekají. Postup při placení zůstává stejný, mění se jen aplikace (stahujte z Play Storu). Kromě jiného názvu má upravený vzhled a nové funkce.

Na domovské stránce ukáže seznam posledních nákupů a obchody, ve kterých lze mobilem zaplatit (přes 144 000 míst). Do aplikace nově bude možné vložit také věrnostní kartičky. Dle obrázků to budou například Ikea Family nebo Tesco Clubcard. Asi jich bude podporovaných více, podobně jako u aplikací typu Portmonka. Potvrdit to však zatím nemůžeme, neboť u nás aktualizace ještě neproběhla.

KL24

Google Pay lze také využít pro přímé placení v e-shopech nebo mobilních aplikacích. Google tak vytvořil vlastní alternativu pro PayPal nebo český GoPay, vývojáři a webmasteři mohou do svých produktů vložit tlačítko Pay with Google Pay. Z u nás známých služeb to podporuje snad jen Airbnb a navíc zatím jen v USA.

Google Pay Google Pay

Byl pro vás článek přínosný?