Hlavní navigace

Android roku 2011: zvolte nejlepší smartphone a tablet letošního roku

15. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Až do 31. prosince můžete rozhodnout o nejlepších smartphonech a tabletu se zeleným robůtkem ve znaku. Stačí k tomu váš hlas v anketě Android roku 2011. Navíc můžete vyhrát jeden ze čtyř telefonů Galaxy Nexus a osmi zařízení, které nakonec vyhrají ve svých kategoriích.

Ty jsou celkem čtyři.

  • Top Android smartphone: Tyto telefony jsou určeny pro uživatele, kteří se nebojí připlatit si za ty nejlepší technické parametry, které jsou aktuálně na trhu. Cena těchto zařízení se pohybuje od 10 tisíc Kč a výše. Nabízí opravdu to nejlepší ve svém oboru. Po takovýchto telefonech nejčastěji sáhnou manažeři, ředitelé firmem, geekové, nebo fajnšmekři, kteří od svého telefonu očekávají maximum.
  • Android smartphone: V této kategorii najdete Android telefony, které bychom mohli nazvat zlatou střední cestou. Jsou určeny pro většinu uživatelů, kterým nabízí vše, co byste mohli od svého Androida potřebovat. Oproti kategorii telefonů „Kompaktní Android“ nabízí například atraktivnější design, větší displej s lepší dotykovou technologii, kvalitnější fotoaparát, nebo výkonnější hardware, na kterém si už zahrajete i náročnější hry. V cenové relaci od 5 do 10 tisíc Kč.
  • Kompaktní Android: Telefony vhodné pro začínající uživatelé, kteří se s Androidem teprve seznamují a nechtějí příliš utrácet. Telefony se pohybují v cenové relaci do 5000 Kč a přitom nabízejí většinu vymožeností systému Android, jako je internet, GPS, dotykový displej, sociální sítě, e-maily a mnoho dalšího. Už není třeba za kvalitní telefon s mnoha funkcemi platit desetitisíce.
  • Android tablet: Tablety jsou poměrně mladou kategorií Android zařízení, která je určena především ke konzumaci obsahu – filmy, e-maily, fotky, knížky, internet. Díky svému výkonu a kompaktnímu provedení se tablety těší stále větší oblibě a setkáváme se s nimi mnohem častěji i v běžném životě, například v práci, ve škole a v dalších aktivitách, kde potřebujeme snadno přenosný počítač s větší dotykovou obrazovkou.

Android roku 2011

Více o soutěži, cenách a pravidlech plus potřebné anketní formuláře najdete na AndroidRoku.cz.

KL24

Cnews.cz je mediálním partnerem soutěže.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku