Hlavní navigace

Androidí aplikace možná poběží ve Windows Phone. Microsoft zvažuje možnosti

13. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft bude zanedlouho vlastníkem mobilní divize Nokie. A ta ještě před dokončením obchodu dost možná stihne vydat na trh telefon s Androidem. Microsoft by ho ale stejně nejspíš nezrušil, protože ho potřebuje. Modelová řada Asha je v rozvíjecích se trzích důležitá a Android má lepší šanci na úspěch než stávající S40. O tom, že se v třeba konkrétně v Indii levným zařízením s Androidem daří, jsme si už něco říkali.

Pak tu máme další spekulaci, jež s Androidem souvisí, ale dosahuje zcela jiných rozměrů. K Halu Berensonovi, někdejšímu vývojáři z Microsoftu, doléhají drby o tom, že by Microsoft rád přivítal v dlaždicovém prostředí aplikace určené pro Android. Není jisté, zda by běžely pouze ve Windows Phone, nebo také ve Windows 8. Redmondští prý spolupracují s někým. Identitu „spoluviníka“ neznáme.

Takové aplikace by vývojář nemusel zcela přepracovávat, pouze by provedl nějaké testování a zveřejnil by je v katalogu. Ten by se rozrůstal rychleji, uživatelé by si nestěžovali na nedostatek aplikací. Přesto by se pár problémů našlo. Především bychom čelili inkonzistencím. Porty by pravděpodobně nevypadaly jako aplikace pro Metro. Případný úspěch by vývojáře motivoval k tomu, aby časem napsal nativní aplikaci.

 

KL24

Jenže se zrovna tak může stát, že se vývojáři už nebudou namáhat s vývojem další aplikace, když mají možnost použít tu hotovou. Zdroje The Verge rovněž tvrdí, že Microsoft o popsané možnosti vážně uvažuje. Což nemusí znamenat nic. Vzpomeňme také na Blackberry 10, které umožnilo uživatelům požívat aplikace pro Android. Pakliže avšak Nokia vydá Normandy, bude mít Microsoft aplikace, které by mohl vpustit mezi dlaždice. Teoreticky.

Zdroj: Hal's (Im)Perfect Vision via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?