Hlavní navigace

Androidový obchod od Xiaomi má na svém kontě již 10 miliard stažených aplikací

27. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Xiaomi je dnes podle IDC třetím největším výrobcem smartphonů na světě, a to ještě oficiálně nevytáhnul paty z východní Asie. Stačí prodávat v Číně, Indii a miliony zákazníků se najdou i bez podpory Evropy a Ameriky. 

V domovské Číně jsou ale uživatelé omezení tím, že zde tamní vláda blokuje služby Googlu, a tím i jeho Play Store. Aplikace pro Android proto nemohou stahovat z největšího softwarového obchodu, ale musí si vystačit s alternativními Jeden takový má i přímo Xiaomi. Teď oslavil velké jubileum.

V Mi App Storu je už 10 miliard stažených aplikací
V Mi App Storu je už 10 miliard stažených aplikací

Xiaomi Mi App Store byl spuštěn v květnu 2012. Po dvou a půl letech napočítal už 10 miliard stažených aplikací. Celkový počet publikovaných aplikací výrobce neuvádí, ale pro tablet (Xiaomi Mi Pad) jich je teprve přes 3000. Denní počet stažení pokořil 50milionovou hranici. Od začátku roku Xiaomi vyplatilo vývojářům 364 milionů juanů, což je v přepočtu asi 59 milionů dolarů.

 

MMF24

Teď se Mi App Store dostává i do Singapuru, Hongkongu a na Tchaj-wan. Xiaomi otevřelo mezinárodní obchod a očekává další růst nejen softwarové základny, ale také té hardwarové. Šéf společnosti odhaduje, že příští rok Xiaomi prodá 100 milionů smartphonů.

Zdroj: MIUI