Hlavní navigace

Androidy naskrz prolezlé Facebookem: INQ Cloud Touch a Cloud Q

11. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Facebook svůj telefon nechystá, ale ostatní výrobci se o Facebook mohou přetrhnout. Jedním takový je i neznámý INQ se dvěma androidími novinkami. Domovské obrazovky obou telefonů jsou vybaveny vizuálními kanály. Ty vám umožní rychlý přístup k aktualizacím, obrázkům, videím a dalším obsahům největší sociální sítě. Telefon vám také nabídne rychlé odkazy na další funkce Facebooku. Jedním kliknutím se dostanete na chat, zprávy, zeď vašich přátel a oznámení.  

Telefon INQ Cloud Touch zaujme svým 3,5palcovým kapacitním displejem, ale také dalšími přednostmi, mezi které patří i 5 megapixelová kamera s autofokusem. Kameru naleznete na zadní straně telefonu vedle poměrně velkého reproduktoru. Na horním okraji telefonu nebude chybět 3,5mm jack, microUSB ani tlačítko pro vypnutí telefonu.

IQN Cloud TouchIQN Cloud Touch, zdroj: IQN Mobile

Pravý bok telefonu bude obohacen o tlačítko na ovládání hlasitosti hudby. Naopak na levém boku telefonu naleznete tlačítko pro přehrání nebo zastavení muziky. INQ Cloud Touch bude poháněn procesorem Qualcomm 7227 o frekvenci 600 MHz. Nechybí Wi-Fi, Bluetooth, GPS ani rádio. Čekejte také senzor proximity a autoregulátor jasu.

Druhý telefon – Cloud Q se bude lišit pouze svým designem. Hardware bude stejný jako u Cloud Touch. Displej tohoto telefonu bude mít úhlopříčku 2,6 palců a bude taktéž kapacitní. Zbylou přední část bude vyplňovat plnohodnotná QWERTY klávesnice. Co je však docela udivující, je fakt, že oba telefony budou mít vlastní paměť pouze 4MB, která se alespoň bude dát rozšířit pomocí microSD karet o další 4 GB (karta je součástí balení).

Výběr telefonu bude tedy pouze na vás, zda si zvolíte verzi s QWERTY klávesnicí, či bez ní. Telefony budou dostupné nejdříve ve Velké Británii, kde je plánované uvedení do prodeje během dubna. Je však jen otázkou, zda se telefony vůbec dostanou až k nám do ČR. A chtěli bychom je vůbec?

Zdroj: IQN Mobile

KL24

 


Mimochodem: také se spekuluje, že HTC už příští týden na barcelonském veletrhu uvedene nové smartphony, které by mohly mít speciální tlačítko pro Facebook. Ušetřilo by vám dobrou čtvrtvteřinu oproti klepnutí na ikonku, a to se počítá! Snad se ale jedná jen o vtip. V době, kdy výrobci kašlou na dedikovaná tlačítka spouště foťáku, mi to připadá opravdu nelogické. (Lukáš Václavík)

Byl pro vás článek přínosný?