Hlavní navigace

Ani Security Essentials nepomlčí a upozorní vás na konec podpory Windows XP

6. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft před několika dny v souvislosti s ukončením podpory Windows XP učinil oznámení. Upozornění na tuto skutečnost se bude ukazovat jednou za měsíc, pokud ho ručně neumlčíte. Jak odhalil server ZDNet, podstatně horší a nepříjemnější budou upozornění ze strany antiviru Security Essentials. Microsoft nakonec svolil, že pro něj bude aktualizace uvolňovat až do dubna 2015.

Tip: Všechna Ikspéčka nekončí. Edice Embedded budou podporovány i nadále

Po celou tu dobu vám ale prostředí antiviru bude připomínat, že podpora operačního systému skončila. Místo příjemné zelené bude program svítit žlutě a ikona s vykřičníkem vás nenechá v klidu spát. Aktuální verze 4.4 je poslední, co oficiálně pracuje ve Windows XP. Zkušební edice Security Essentials 4.5 už Ikspéčka oficiálně nepodporuje. Jenže podle všeho v tomto systému nainstalovat jde. A když tak učiníte, dočkáte se právě upozornění na konec podpory Windows XP.

 

Ačkoli to tak nevypadalo, uživatelé Ikspéček se tedy ještě jedné verze domácího antiviru dočkají. Ta je bude upozorňovat na rizika používání starého systému. Kdo ví, co dělá, tak si nejnovější antivirus od Microsoftu instalovat nebude. Kdyby se tím připravil o aktuální virové definice, sáhne jednoduše po jiném antiviru. Přesto používání Windows XP po 8. dubnu nedoporučujeme.

Zatímco stávající uživatelé na Security Essentials 4.5 přejdou prostřednictvím služby Windows Update, nové instalace povoleny nebudou. Po 8. dubnu už antivir na počítač s Windows XP nenainstalujete.

KL24

Upozornění na konec podpory Windows XP
Upozornění na konec podpory Windows XP | Foto: ZDNet

Zdroj: ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?