Hlavní navigace

Antec 100: levný, prostorný a decentní

8. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Antec je známým výrobcem počítačových skříní, který hledí i na kvalitu provedení svých produktů. Nejnovější počin Antec 100 (kvůli lepšímu skloňování označován také jako Antec One Hundred) se honosí především velmi lidovou cenou – na něčem se tedy šetřilo, pojďme se nyní podívat na parametry novinky.

Na vrchu skříně naleznete čtveřici USB 2.0 portů, stejně jako audio vstup/výstup. První zajímavostí je přídavný šuplík, do kterého můžete vložit několik disků, strop interiéru pak vyplňuje 140mm ventilátor značky Antec TwoCool. Chlazení komponent jako takové je vymyšleno takřka k dokonalosti: samozřejmostí je in/out ventilátor velikosti 120 mm, počet násavných kousků se může v případě potřeby zastavit až na čísle tři. Bočnice je perforovaná, předinstalovaný větráček však nemá.

Barevné provedení je od výroby černé, nechybí ani otvory pro vedení kabelů (kvalitní cable management by neměl být žádným problémem). Zdroj se montuje naspod skříně a pochopitelně nechybí ani omývatelné prachové filtry. Pozic máte k dispozici celkem deset: 6 interních 3,5" pro pevné disky, 3 externí pro 5,25" zařízení (mechaniky, disky v rámečcích) a jedna 2,5" pro stále dostupnější SSD. Zajímavostí je integrace zámku, po zamčení skříně tady ztížíte případnému zloději práci (ke komponentům se dostane o něco hůře).

CS24

Antec 100 podporuje základní desky o formátech mini-ATX, micro-ATX a standardní ATX, záruka na produkt by měla být tříletá. Cena za tento povedený model je velice příjemná, $80 věru není mnoho (přibližně 1500 Kč). Na konečnou částku si budete muset počkat do doby, než se objeví i na našem trhu.

Zdroj: vr-zone.com