Hlavní navigace

Antec připravuje dvě odhlučněné skříně: elegantní P70 a dvoukomorovou P50

15. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Antec chystá do prodeje dvojici skříní ze série Performance One. Model P70 je elegantní a může stát velmi zajímavým artiklem vzhledem k čistému a praktickému návrhu, který je dnes poměrně oblíbený. Antec P50 nabízí dvě oddělené komory zajišťující lepší rozložení komponentů vyzařujících teplo.

Antec P50

Nejprve se zaměříme na model P50, jenž vyniká dvoukomorovým uložením komponentů. Čelní panel je vyroben z hliníků a nabízí jednu 5,25" pozici. Na jeho vrchu naleznete dvojici audio konektorů, dva třípolohové regulátory ventilátorů a čtveřici USB konektorů, z nichž dva odpovídají specifikaci USB 3.0 a zbylé dva starší verzi USB 2.0. Vnější kryty skříně je vybavený speciální pěnou tlumící hluk a vibrace.

Antec P50

První komora nabízí možnost osazení desky Micro-ATX nebo Mini-ITX, chladiče procesoru do výšky 160 mm a grafických karet s délkou do 300 mm. O její chlazení se postarají dva 120mm ventilátory umístěné za čelním panelem, kterým nechybí omyvatelný prachový filtr. Možnosti chlazení je ještě možné rozšířit pomocí dvou 80mm pozic v na zadním panelu a dvou 120mm pozic pod víkem skříně, které se hodí především pro radiátor vodního chlazení.

Antec P50

Druhá komora pojme zdroj formátu ATX, tři 3,5" a dva 2,5" disky rozdělené do dvou šachet. Přístup k 3,5" diskům je řešen poměrně netradičně ze zadního panelu prostřednictvím odnímatelného děrovaného plechu. Komora je ochlazována pouze jedním 80mm ventilátorem umístěným v přední části skříně, ale nenacházejí se v ní žádné příliš žhavé komponenty, takže by chlazení mělo být plně dostačující.

Antec P50

Antec P50 by se měl prodávat okolo £50, což v přepočtu dle současného kurzu činí zhruba 1800 Kč. O dostupnosti tohoto modelu zatím nemáme zprávy.

 

Druhou skříní je stylová P70 dosahující rozměrů 458 × 205 × 476 mm. Přestože je P70 převážně z oceli, která je doplněna dvouvrstvým vibrace a hluk pohlcujícím materiálem, matné lakování jí dodává lehký nádech luxusu, i když se jedná „pouze“ o ocel a plasty. Čelní panel nabízí trojici třístupňových regulátorů ventilátorů, dvojici USB konektorů a audio se záslepkami. Výrobce v dokumentech k této skříní uvádí, že I/O panel nabízí jeden USB 3.0 a dva USB 2.0 konektory, avšak je patrná pouze dvojici zaslepených konektorů.

Antec P70

Útroby skříně pojmou základní desku formátu ATX, Micro-ATX nebo Mini-ITX, standardní ATX zdroj, jehož pozice je u dna skříně, a grafickou kartu s délkou až 300 mm, respektive 380 mm po vyjmutí šachty pro čtyři 3,5" disky. O výšce chladiče procesoru se nikde nehovoří, ale s jistotou víme, že se v přední části nacházejí ještě tři externí pozice, z nich dvě jsou určeny pro 5,25" zařízení a jedna pro 3,5". Pro 2,5" disky je zde vyhrazena jedna pozice, jež se pravděpodobně nachází na vrchu šachty pro 3,5" disky.

Antec P70

Chlazení skříně zajišťují tři dodávané 120mm ventilátor, z nichž dva jsou umístěny pod vrchním panelem a třetí si našel místo na zadním panelu. Čelní panel ještě nabízí dvojici 120mm pozic, které jsou opatřeny omyvatelným prachovým filtrem. K vrchním pozicím je ještě dodáván kryt, který má zajistit tišší provoz. Antec P70 je již k předobjednání a jeho doporučená maloobchodní cena je $69,99, což v přepočtu činí zhruba 1700 Kč.

Antec P70Antec P70

KL24

Brzy se budete moci seznámit také se špičkovou skříní Antec P380, která se stane vlajkovou lodí série Performance One.

Zdroj: Aria PC Forums, Antec

Byl pro vás článek přínosný?