Hlavní navigace

Antivir Microsoftu je na Windows Update: bude další žaloba?

9. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft si začleněním některých programů do systému Windows již vytvořil řadu nepřátel, zejména u konkurenčních firem a Evropské Unie, problémovými byly zejména aplikace Windows Media Player a Internet Explorer, ve Windows 7 Microsoft ze systému raději odstranil i některé aplikace z rodiny Live.

Tak trochu podobná situace nastala nyní s antivirovým nástrojem Microsoft Security Essentials. Uživatelům bez žádného antivirového softwaru se totiž nabídne jeho instalace ve Windows Update pod záložkou volitelné.

Jak se však dalo očekávat, tento krok vyvolal jistou nevoli u jiných antivirových společností, konkrétně u Trend Micro, kterému se nelíbí toto zvýhodnění postavení na trhu a tvrdí, že Windows Update by měl sloužit k distribuci aktualizací, nikoliv softwaru, neboť se jedná o součást systému Windows.

Microsoft se ovšem brání, neboť ve skutečnosti se nejedná o distribuci skrze Windows Update, ale skrze Microsoft Update a instalace je proto volitelná, navíc pouze pro ty uživatele, kteří žádný antivirový software nemají a jejich počítač je tak nechráněný.

Zdroj: Net-security