Hlavní navigace

Antivir od Microsoftu zdarma

19. 11. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft stanovil datum ukončení vývoje placené bezpečnostní služby OneCare, a to na 30. června příštího roku. Stávající zákazníky to však nemusí znepokojovat – i po tomto datu dostanou prakticky stejný nástroj, ale zdarma.

Na druhou polovinu roku 2009 má totiž Microsoft naplánován svůj bezplatný bezpečnostní produkt, s kódovým názvem Morro. Ten poskytne ochranu proti virům, spywaru, rootkitům a trojanům. Navíc bude navržen tak, aby využíval co nejméně systémových prostředků, a proto se nejspíše stane vhodnou volbou i pro slabé počítače.

Balíček pravděpodobně nebude obsahovat speciální nástroje nesouvisející s bezpečností, jako je například čištění systému a podobně. Ovšem detekci malware by měl zvládnout na jedničku: Již nyní se skenovací jádro chlubí několika oceněními, jako je například VB100 od Virus Bulletin.

Bezpečnostní utilita bude dostupná pro systémy Windows XP, Windows Vista a Windows 7. Stejně tak se můžeme dočkat provázanosti s připravovaným Internet Explorer 8, který již nyní obsahuje několik bezpečnostních vylepšení.

Zdroj: DailyTech