Hlavní navigace

Antivir ve Windows 8 odhalil jen 50 % malwaru

3. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Viděli jste Windows Defender z Windows 8? Tomu, kterého známe z předchozích operačních systémů, se nepodobá, zato jako by z oka vypadl bezpečnostnímu softwaru Microsoft Security Essentials. Americká společnost chce svým uživatelům dopřát bezpečí na dosah ruky. Program se nemusí instalovat dodatečně, což pro něj představuje obrovskou výhodu. My bychom z toho aktuálně tak nadšení nejsme, poněvadž první výsledky testování nedopadly zrovna přesvědčivě.

Z vybraného malwaru byla většina kousků stará 6 – 12 měsíců. Autor testu zvolil pár zástupců malwaru z jiných platforem, z Macu i Linuxu. Osmičky ze všech bezpečnostních hrozeb detekovaly pouhou polovinu. Zaznamenaly alespoň přítomnost některých falešných antivirů.

Test je nicméně zpochybňován. Opravdu nejde o regulérní bezpečnostní prověrku, spíše jen takový nahodilý příklad. Ale něco nám o budoucím Windows Defenderu i tak prozradil.
Jistojistě bude potřebovat poladit.

Chce ale Microsoft, ale by se Windows Defender stal hlavním ochráncem našich počítačů? Vlastně ani ne, firma jej stále považuje za základní stavební prvek, na nějž je potřeba nanést další vrstvy.

Zdroj: Softpedia