Hlavní navigace

AnyDVD a další nástroje žijí. Vývojáři ze SlySoftu zformovali tým RedFox

7. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před týdnem vás kolega Lukáš Václavík informoval o konci firmy SlySoft, jejíž nástroje pomáhaly obcházet různé ochrany, v posledních letech pak především ochrany filmových disků. U pirátů populární AnyDVD (HD) ale žije dál. Pouhých pár dní poté, co SlySoft oznámil ukončení činnosti v souvislosti se soudními spory, klíčoví vývojáři a administrátoři začali diskutovat o možném návratu softwaru.

V rámci toho člen z vývojářského týmu odhalil, že tým nebyl fyzicky přítomen na ostrově Antigua. Pro SlySoft totiž pracovali vývojáři či vývojářky rozdrobení po celém světě, proto ani většina neměla přístup k potřebným informacím a ukončení činnosti podniku pro ně bylo větším či menším překvapením. Jeden vývojář si také stěžoval na to, že mu zaměstnavatelská instituce stále dluží spoustu peněz. Tím spíš ale nemá morální problém s oživením produktů portfolia bývalého SlySoftu.

AnyDVD HD končí

Věci se daly do pohybu a vývojáři či vývojářky, kteří měli přístup k infrastruktuře podniku, zachránili, co mohli. Dokonce již stihli vydat nové AnyDVD 7.6.9.1. SlySoft je mrtev, nyní je software distribuován pod hlavičkou nově vzniklého týmu RedFox. Nadále platí, že program lze provozovat pouze s platnou licencí, takže je o stávající zákazníky a zákaznice postaráno. Tato verze má přístup k nové databázi ochran, což je opět výsledek rychlé práce týmu, a podporuje nové disky.

 

CS24

Momentálně tedy vývoj běží dál na plné obrátky. AnyDVD (HD) si stáhnete z adresy forum.redfox.bz/download. Najdete zde také další produkty. Díky činnosti vývojářek či vývojářů se podařilo zpřístupnit patrně všechny programy, které SlySoft nabízel. Ačkoli jeden člen týmu popírá zaměření na piráty a pirátky, kteří podle něj tvořili pouze zlomek uživatelské základny, a zpochybňuje, zda se v případě pirátů a pirátek dá hovořit o platících zákaznících a zákaznicích, filmovým společnostem bude oživené AnyDVD bezpochyby nadále trnem k oku. RedFox tedy ještě nemá vyhráno.

via TorrentFreak 1 | 2