Hlavní navigace

AOC E1649WU: potřebujete extra monitor na cestách?

7. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americká firma AOC vypouští na trh nový přenosný monitor E1649WU určený především všem vlastníkům tabletů, komunikátorů, notebooků a jiných mobilních zařízení. Cítíte-li se frustrováni velikostí displeje, mohl by pro vás přenosný panel být ideálním dárkem pod stromeček.

Monitor má úhlopříčku o délce 15,6", přičemž podporuje maximální rozlišení 1366 × 768 px s obnovovací frekvencí 60 Hz. Připojíte ho jednoduše pomocí USB 2.0, přes které je současně i napájen. Statický kontrast má nezvykle nízký poměr 500:1, na druhou stranu by tím spíš měl odpovídat realitě. Na vině je pravděpodobně slabší napájení, přeci jen USB 2.0 má často problémy i s nepoměrně úspornějšími externími disky.

Panel nemá problémy s operačními systémy Microsoft Windows XP/Vista/7, běží samozřejmě dobře i na Linuxech či Mac OS. Integrovaný čip DisplayLink DL-125 poskytuje monitoru vstupy v podobě DVI, VGA, TTL a LVDS (FPI), připojit se tedy dá k valné většině zařízení.

MMF24

S externími monitory jsme doposud tu čest příliš neměli a je otázkou, budou-li mít zákazníci vůbec zájem. Pokud však pracujete s dvojicí monitorů a rádi byste si dopřáli stejného komfortu i na cestách, může vás novinka zaujmout. Snad jen škoda použitého nižšího rozlišení, na takovéto úhlopříčce bychom jistě rádi viděli alespoň rozlišení 1600 × 900 px. Zdá se vám prodejní cena $139 (2600 Kč) jako příliš?

Zdroj: electronista.com