Hlavní navigace

Aplikace jako reklama. Google vám nabídne demoverze i bez instalace

7. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Byznys Googlu je z velké části postaven na prodeji internetové reklamy. Může to být banner na stránce, placený odkaz ve vyhledávači nebo spot ve videu. Jeho nový formát je zatím technicky nesložitější, avšak pro uživatele možná nejužitečnější. Jako reklama se objeví aplikace nebo hra. Google vám dá vyzkoušet demo, které má nalákat na zakoupení placené verze, případně instalaci té bezplatné. V polovině listopadu firma ukázala, že umí na Androidu streamovat aplikace. Reklama s aplikací je rovněž streamovaná.

Google nabídne aplikace jako reklamu

V jeho podání totiž nebudete nuceni nic instalovat a hra se vám spustí přímo na displeji s pomocí virtualizace, která běží na vzdáleném serveru. Jste tak ušetřeni instalace a dost často taky následné odinstalace bezplatné verze. Jediný háček může být v tom, že takové demo může trvat maximálně minutu a jste zcela závislí na kvalitě internetového připojení.

 

Mnohé uživatele však bude pravděpodoně i nadále rozčilovat, že se jim taková reklama spouští sama a její zobrazení nejde prakticky nijak uživatelsky vynutit. Není však vyloučeno, že Google něco podobného v brzké době zapracuje i do Obchodu Play a vedle tlačítka Instalovat přibude i možnost Vyzkoušet.

Zdroj: Google