Hlavní navigace

Aplikace pro váš Android: Foursquare a Fancy Widgets

5. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dejte vědět, kde jste: Foursquare

licence aplikace zdarma

jazyk angličtina

web http://www.foursquare.com/devices/android

obtížnost Začátečník

Trendem současnosti jsou takzvané geolokační, nebo chcete-li geosociální služby. Pravděpodobně jednou z nejrozšířenějších samostatných aplikací tohoto typu je právě Foursquare, která shodou okolností začátkem minulého měsíce prošla výraznější aktualizací. Vám nic nebrání si program zdarma stáhnout a začít se přihlašovat na známých místech.

1. Nalezení nejbližšího check-inu

Po intuitivní instalaci a jednoduché konfiguraci (např. automatické sdílení formou statusu na Facebooku) se již můžete začít pohybovat po okolí a jak se naskytne vhodná příležitost, v pravém horním rohu použít ikonku pro vyhledání nejbližších registrovaných lokací dle aktuální polohy. Po zvolení toho správného místa už jenom vše potvrdíte tlačítkem check-in.

 

2. Profil i aplikace provázány s webem

Celá aplikace velmi dobře spolupracuje s webovou verzí na adrese www.foursquare.com, přičemž většinu z konfigurovatelných možností lze měnit přímo v telefonu. Jednou z novinek v programu pro Android je právě profilová záložka, která zobrazuje domovskou lokaci, vaše hodnosti, nebo třeba také seznam posledních realizovaných check-inů.


Zkrášlení displeje užitečnými informacemi Fancy Widgets

licence aplikace zdarma

jazyk angličtina

web http://www.fancywidgetsapp.com

obtížnost Mírně pokročilý

Widgety s hodinami a aktuálním počasím byly v prvopočátku doménou mobilních telefonů HTC, nicméně během krátké doby se objevila celá řada aplikací, které dokážou tuto poměrně oblíbenou libůstku přidat i na displeje modelů ostatních výrobců. Jednou z nejpraktičtějších utilit tohoto typu je v současné době prográmek Fancy Widgets.

MMF24

1. Stačí jeden pohled a vše je jasné

Tato oblíbená fráze lze v plné míře aplikovat také na informační Widget. Ten může vypadat skutečně různě, protože kromě výchozí podoby je k dispozici doslova nepřeberné množství barevných a grafických variant. Několik prvních je zdarma, pro odblokování těch zbývajících je nutné zakoupit placenou verzi. Kromě hodin lze také zobrazovat pouze počasí a nezapomnělo se ani na výběr rozměru Widgetu, který může být jedna ikonka, nebo třeba celá obrazovka.

2. Detailní počasí po ruce

Aplikace v sobě ukrývá kromě nepřeberného množství možností konfigurace také volbu zdroje informací o počasí. V našem případě jsme zvolili Google, ale na výběr je zdrojů více (a v placené verzi mimo jiné také třeba známý WeatherBug). Klepnutím na ikonku počasí se dostaneme k podrobnostem a předpovědi na následující dny.