Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Apokalypsa procesorů AMD a Intel? ARM říká, že do pěti let nahradí x86 ve většině PC. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 13. 6. 2024 8:29

    del42sa

    "Intel také přešel od používání proprietárních návrhových nástrojů k průmyslovým standardním nástrojům optimalizovaným pro jeho použití. Staré architektury Intel byly navrženy s "Fubs" (funkčními bloky) o desítkách tisíc buněk sestávajících z ručně kreslených obvodů, ale nyní se přesunula na použití velkých, syntetizovaných oddílů stovek tisíc až milionů buněk Odstranění umělých hranic zkracuje dobu návrhu, zvyšuje využití a snižuje plochu."

    "To také umožnilo přidat do návrhu více konfiguračních bodů, aby se rychleji oddělily přizpůsobené návrhy specifické pro SoC, přičemž hlavní architekt řekl, že to umožňuje větší přizpůsobení mezi jádry používanými pro Lunar Lake a Arrow Lake. Díky této metodologii návrhu je také 99 % návrhu přenositelných na jiné procesní procesy, což je klíčový pokrok, který zabraňuje nechtěným komplikacím, které jsme viděli v minulosti při portování na jiné výrobní procesy u nových architektur intelu"

    https://x.com/aschilling/status/1797844596334231683/photo/1

    Takže na tom něco bude