Hlavní navigace

Apple chystá nové MacBooky; Air možná bude i ve 14″ provedení

29. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na DigiTimes se objevila krátká spekulativní zprávička o tom, že Apple chystá další protiútok na Ultrabooky. Tentokrát se však nebude jednat o nějakou patentovou tahanici či ultimáta výrobcům. Kalifornský jablečný gigant se zřejmě chystá představit novou generaci svých MacBooků Air a Pro (klasický MacBook se již nevyrábí) a ta by měla být lehčí, tenčí a všeobecně lepší.

Zpráva neuvádí příliš konkrétních informací. Vyplývá z ní pouze to, že nové modely Apple představí a začne prodávat nejdříve v dubnu tohoto roku (očekává se první dodávka okolo 900 000 kusů) a také uvádí, že by Applu mohl pomoci i odklad nové 22nm platformy Intelu Ivy Bridge. To ale nedává příliš smysl, protože minimálně v současných MacBoocích Air i Pro jsou také procesory Intel Sandy Bridge a v nové generaci by se IB mělo objevit také; je ovšem možné, že Apple pro své použití vymámí z Intelu prioritní dodávky procesorů.

 

Na bližší informace o nových přenosných počítačích Apple si budeme muset počkat. Sedmého března by ovšem mělo přijít alespoň oficiální představení iPadu 3, takže se příznivci značky mají v příštích týdnech na co těšit.

Zdroj: DigiTimes

MMF24

Doplněno 17:26: Další zpráva ze stejného serveru spekuluje o tom, že Apple připravuje také čtrnáctipalcový model MacBooku Air. Notebooky s touto úhlopříčkou jsou v prý velmi oblíbené v Asii, kde mají 35 až 40% podíl na trhu; celosvětově je to přitom jen 20 – 25 %. V západní Evropě a USA jsou přitom více oblíbené patnáctipalcové modely. Uvedení 14″ Airu by bylo konzistentní s dlouhodobou snahou Applu více expandovat především na čínském trhu.

Zdroj: DigiTimes