Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Apple dá sbohem Intelu. Do Maců prý od roku 2020 bude instalovat vlastní čipy. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 18. 10. 2018 6:28

    dfxxfd

    Apple plati licenciu, ale sam si upravuje svoje Ax procesory. A Apple ja sam clenom toho ARM zdruzenia, takze ma aspon nejaky vplyv na to zdruzenie.

    Intel ma tak vela problemov, ze je najlepsie si robit vlastne procesory nielen pre Apple, ale aj Google a Microsoft. Okrem bezpecnosti su to aj nedostatocne vyrobne kapacity a stagnujuci rast vykonu. Najlepsie by bolo robit nejake hybridy medzi ARM a x64. Stare 32 bitove instrukcie mozu uplne zrusit.

    S AMD by mohol Apple nieco take vyrobit. macOS moze bezat na ARM spolu s programami od Applu. Sucasne programy mozu bezat na x64 procesore a nove programy by sa mohli vyvijat pre ARM alebo pre x64 procesor. Nove najmenej vykonne pocitace by mali aktivne napriklad len dva x64 jadra, vykonnejsie by mali 4 a najvykonnejsie mozu mat aj 8. S novym 7nm procesom v TSMC to mozne je. Uz teraz v TSMC chcu vyrabat aj Apple aj AMD nove procesory na 7nm.