Hlavní navigace

Názor k článku Apple dá sbohem Intelu. Do Maců prý od roku 2020 bude instalovat vlastní čipy od Gildor - To vážně nežijeme. 8-) Na druhou stranu žádný...

  • 18. 10. 2018 17:31

    Gildor

    To vážně nežijeme. 8-)

    Na druhou stranu žádný strom neroste do nebe, ani úspěch firmy. Apple je na ekonomickém vrcholu, ale jeho chování k zákazníkům se pořád zhoršuje (sleduju trochu např. Louise Rossmanna, takže vím o co jde) a ani technologicky už začínají nestíhat.
    iPhone jako hlavní strůjce jejich úspěchu už není technologický vrchol smarphonů (minimálně Samsung ho překonává), takže vede akorát v ceně. Tenké lehoučné laptopy s velkou výdrží baterky už dneska nabízí spousta firem, i inovace jako obří touchpad už se rozšiřují (MS Surface např.).
    Takže Apple sice mnoho z aktuálních TOP smartphone / consumer laptop technologií měl jako první, ale aktuálně podle mě dost zamrzl, přestal přinášet nové věci (nové iPhony např. naprostá nuda, nic nového) konkurenti ho dohnali a jak to bude dál se uvidí.

    Podle mě to nemusí trvat tak dlouho (myšleno i méně jak 10let) a Apple začne rychle ztrácet a ještě bude muset hodně uvažovat, jestli třeba tu cenovou politiku i přístup k zákazníkům nebude měnit, nebo prostě nebude a může se z módní značky najednou stát plošně zatracovaná, nebylo by to poprvé.