Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Apple už rozjel výrobu M2, druhé generace ARM procesorů pro Macy, na procesu N5P. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 4. 2021 12:40

    JirkaK

    https://www.youtube.com/watch?v=7yTWGjYFiC0

    5900HS to natřelo Intelu, i když třeba v 4k exportu videa na tom byly stejně, M1 to natřelo tomu AMD, ne v každé syntetice, ale real world zátěž, to je totiž to co lidi skutečně potřebují, když se to AMD odpojí od sítě, tak je doslova tragické a překoná ho i ten Intel z baterky. M1 jako vždy jede z baterky pořád, té je to jedno.

    M2 nebo M1X či jak to Apple navzve je procesor do vyšších verzí Macu, dá se s tím očekávat nový Macbook Pro, iMac Pro, otázkou je zda zavítá i do nějaké ořezané verze Mac Pro.

    Ten procesor by měl mít 4 úsporná a 8 výkonných jader. Předpokládám TDP do 30W, současná M1 má TDP 15W kdy cca 1.3W dělají ty úsporná jádra, zbytek výkonná.

    Už se nemůžu dočkat příštího měsíce, kdy mi dorazí 12.9" iPad Pro s M1, v červnu bychom se měli snad dočkat oznámení profi aplikací pro iPad (Logic, Final Cut, full verze Lightroomu, Adobe balíku, etc.) Hlavně se těším na ten displej. Pro XDR displej za 130 tisíc zmenšený do iPadu je neskutečné lákadlo.