Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Apple už rozjel výrobu M2, druhé generace ARM procesorů pro Macy, na procesu N5P. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 4. 2021 22:03

    Jan Olšan

    "Tak Apple s M1 drtí nejednu konkurenci, která nejen že je pomalejší ale ještě stojí více, je hůře zpracovaná a nemá celkově takovou kvalitu."

    No nevím, přijde mi, že o Applu guerilovej marketing/fandové někdy pějí spoustu chvály, ale pak člověk vidí, jak firma do svých notebooků už za posledních 10 let dokázala nacpat kazítko-grade výrobní vady prakticky ve všech součástkách, kde to šlo, od klávesnice po kabel mezi deskou a displejem. Takže když někde slyším tu story o "guild quality", tak tomu moc nevěřím.

    Trošku si říkám, jestli to není spíš obráceně. To jak má Apple obrovskou značku a extrémně věrné fandy a "evangelisty" způsobilo, že na kvalitu a poruchovost kašlou mnohem víc, než co si může dovolit levný výrobce - ten má malou marži a tudíž si musí dávat pozor na to, aby neměl příliš moc reklamací. Apple má tak deformované tržní podmínky, že se ztratil tlak na to, aby se snažil. Třeba prokazatelně vadnej design klávesnice montovali dál tři nebo kolik let? Jak tomu pak má člověk věřit, že v novým modelu není jiná časovaná bomba?

    (Tak nevím, jestli jsem tak zaujatej, že mi uniká nějaká transcendentální kvalita Applu, ono z mého osobního pohledu je to od té doby, kdy se nedá už ani vyměnit SSD (ono i v ostatním je to na opravitelnost hrozný, ale to SSD je už vrchol), to je pro mě tak jako tak značka, co už ani nezvažuju.)