Hlavní navigace

Apple má další problém. iOS 8 při resetu maže dokumenty z iCloudu [aktualizováno]

30. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple provází jeden softwarový průšvih za druhým. Ve finální verzi iOS 8.0 nefungovaly aplikace pro Healthkit, iOS 8.0.1 to opravil, ale zase iPhony 6 připravil o mobilní síť a Touch ID. Proto je už venku iOS 8.0.2, ale i tato aktualizace přinesla (nebo spíš možná nevyřešila) další nepříjemnou chybu.

Reset iOS 8 odstraní i dokumenty z iCloudu
Reset iOS 8 odstraní i dokumenty z iCloudu

Funkce Obnovit všechna nastavení slibuje, že neodstraní uložená data ani média. V praxi vás ale připraví o textové dokumenty vytvořené v iWorks a uložené v iCloudu. A když pak dojde k synchronizaci iCloudu na ostatních zařízeních, dokumenty se odstraní i tam.

Jako první si toho všiml jeden z uživatelů fóra MacRumors, který chtěl resetem zrychlit iPad 3. Ostatní soubory však zůstaly netknuty. Dle dalších zkušeností to vypadá, že se chyba projevuje u těch, kteří si aktivovali nový iCloud Drive.

iCloud má na rozdíl od konkurenčních úložišť, jako je OneDrive, Google Drive nebo Dropbox, velkou nevýhodu – neobsahuje koš, kam se smazané soubory nejdříve přesunou, aby je pak bylo možné ještě obnovit.

 

Oživeno

[7:45] Apple už mimochodem pracuje na iOS 8.1, první betaverzi nabídl vývojářům ke stažení. Redaktoři MacRumors si všimli dvou novinek. Přibylo nové nastavení v platebním systému Apple Pay. Je možné najednou spravovat více platebních karet a vybírat výchozí.

Zajímavější je objevená zmínka o placení pomocí Touch ID na iPadu. Spekuluje se o tom, že chystaný Air 2 dostane čtečku otisků, tohle by mohlo být důkazem. Není ale jisté, zdali dostane i NFC, nebo se Pay bude týkat pouze placení online. V obchodě totiž tablet u pokladny vytahovat z tašky asi nebudete. To je ještě pitomější nápad, než iPadem fotit.

MMF24

[8:35] iOS 8 postihuje další nepříjemná chyba. Uživatelé, kteří mají zapnutou novou klávesnici QuickType a její prediktivní slovník, bude systém v textových polích napovídat i dříve napsaná hesla. Jednotlivé záznamy ve slovníku nelze smazat, jediným řešením je zatím prediktivní slovník vypnout. Nebo nechat být, pokud vaše zařízení nepůjčujete jiným.

Zdroj: MacRumors