Hlavní navigace

Názor k článku Čtyři roky čekání se vyplatily. Mac Mini přináší pořádný upgrade od Artael - Jinak budeš se divit, ale říkám, že za...

  • 31. 10. 2018 16:17

    Artael

    Jinak budeš se divit, ale říkám, že za ty prachy je to na poměry jabka celkem v pohodě. Mohu ti zase sám za sebe říci, že mi dneska padla čelist, co si třeba Rohde & Schwarz účtuje za softwarový upgrade. A to se pak člověk dostane na 3× takovou cenu oproti základu, přitom je to celkem jednoduché řešení a kdyby to nebylo v uzavřeném blobu, tak by se to dalo i snadno pořešit "podomácku".

    Apple, byť to češe jak to jde, alespoň ten HW opravdu dodá tak, jak je. Oni prodávají HW, který to umí, jen to má po SW stránce omezené, takže buď počítají s tím, že si to prostě lidé koupí a pořád vydělají i skrze ty, co si koupí ten nejlevnější model (nejvíce omezený). Nebo, a to si myslím že je blíže pravdě, prodávají základní model s malou marží a spoléhají na to, že jim největší bakšiš právě kápne z těch upgradů, a že se najdou hlupáci, co se podívají do NEdetailního přehledu, vezmou základ a až potom kouknou, co stojí vlastně ty upgrady. Vlastně jedinné pozitivum proti jabku je to, že tady ten upgrade jde a není třeba kupovat druhé zařízení + ten upgrade. Horší je, že ty upgrady stojí fakt ranec :)