Hlavní navigace

Názor k článku Apple Mac pro s procesorem ARM už nemá vyměnitelnou RAM ani grafiku. Jen iGPU se 76 jádry od JirkaK - Pořád jsme ve fázi spekulacích a netušíme co...

  • 30. 1. 2023 14:35

    JirkaK

    Pořád jsme ve fázi spekulacích a netušíme co a jak. Nemožnost větší RAM někoho zastaví, někoho ne. Nemožnost přidávat grafiku taky leckoho nezastaví protože ji vůbec nepotřebuje nebo ji nepotřeboval ani v MacPro protože MacPro se dal rozšířit o jiné zařízení, které s klasickou grafikou neměly co do činění.

    byly do toho různé akcelerační karty (a některé už jsou v Apple Silicon rovnou integrovány a dokonce výkonnější než dříve samostatné karty za tisíce dolarů).

    Pokud tam bude rozšiřitelnost zachována ve smyslu slotů, tak tam toho speciálního HW člověk zase našťouchá hromady. Mohou to být třeba záznamové karty a různé audio zařízení, protože MacPro k tomu běžně slouží v různých nahrávacích studiích a produkčních společnostech.

    Tak jak tak MacPro je pro Apple více či méně jen záležitostí prestiže než záležitost marže a zisku. Odbyt MacPro s Intelem se fakticky zastavil před dvěma roky a Apple to rozhodně neublížilo. naopak v oblasti počítačů zásadně posílil.