Hlavní navigace

Apple konečně nahradí ostudně staré počítače. Přijde nový MacBook Air a Mac Mini

21. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Analytik Ming-Chi Kuo nedávno prozradil, že Apple letos aktualizuje prakticky celou produktovou řadu. Výjimkou bude jen Mac Pro, jenž Apple přislíbil až pro příští rok. List Bloomberg včera zveřejnil pár detailů o nejočekávanějších Macích. Tedy těch, které Apple několik let ignoroval.

Po čtyřech letech dorazí desktopový počítač Mac Mini. Apple jej doplní o nový procesor i úložiště a údajně bude cílit více na profesionály. Mini by tak měl být dražší než současné modely. Ty už stihly pořádně zestárnout. Obsahují jen dvoujádrové procesory Intel Hasswell, nepodporují Thunderbolt 3 a vzhledem k výbavě jsou i nepřiměřeně velké. Intel se svými referenčními NUCy udělal velké pokroky.

TIP: Steve Jobs před 10 lety uvedl první MacBook Air, nejtenčí notebook na světě

Dorazit by měly i nové MacBooky Air. Stávající verze má osm let starý design a šest let starou výbavu. Apple sice sem tam uvede drobnou aktualizaci, ale ta se obvykle týká jen nové generace procesorů, jako v případě MacBooku Air 2017. Air rovněž obsahují jen dvoujádra, nanejvýš 8 GB RAM, také jim chybí Thunderbolt 3 a jako jediné notebooky v nabídce Applu se nabíjejí pomocí konektoru MagSafe (což je ale spíš pochvala).

KL24

Apple by měl letos nabídnout hardwarový refresh, ale po letech se dočkáme i změny designu. Podle Bloombergu firma ztenčí rámečky kolem 13" displeje. A ten bude konečně ve vyšším rozlišení. Zdroje mluví jako o „lepší Retině“, měla by nabídnout jemnější obraz než jiné MacBooky. MBA by měly zůstat relativně levné.

Nové Airy i Mini se už vyrábějí v továrnách Foxconnu a Quanta Computer, Apple by je měl uvést někdy na podzim, zřejmě v říjnu společně s finální verzí macOS Mojave.

Byl pro vás článek přínosný?