Hlavní navigace

Apple MacBook Pro s Core-i7: 100° C v zátěži

26. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová série notebooků Apple MacBook Pro přichází s několikerými zajímavými vlastnostmi: stěžejní je jistě použití moderních procesorů rodiny Arrandale s integrovaným grafickým jádrem, doplňkovou technologií je podpora automatického přepínání dedikované grafické karty ze stáje Nvidie a IGP od Intelu (nejedná se však o technologii Nvidia Optimus, za tímto počinem stojí výhradně Apple).

Z hardwarového hlediska vypadají nové MacBooky náramně dobře, na nadsazenou cenu jsme už zvyklí a tak ji netřeba zdůrazňovat. Výrobce bohužel příliš nezvládnul problematiku chlazení svého nového přírůstku, server PC Authority se při jeho testování potýkal s masivním přehříváním procesoru, který se v relativně běžné zátěži (rendering v programu Cinebench) rozpálil až na nezdravou teplotu 100¬∞ C.

Zakopaný pes je pravděpodobně v hliníkovém těle zařízení, které velice snadno pohltí vyzařované teplo a dokáže jej i dobře udržet. To pak malé větráčky nedokáží účinně odvést pryč a důsledkem je právě negativní jev přehřívání - nemluvě o možném poranění, které rozžhavené kovové šasi může způsobit.

Celé preview testu redakce PC Authority si můžete přečíst zde.

Byl pro vás článek přínosný?