Hlavní navigace

Apple na výsluní, akcie rostou a přibudou miliony uživatelů iPhonů 4

12. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tržní hodnota Applu vyrostla za posledních pět dní o 3 % na 313 mld. USD (za měsíc dokonce o 7 %). V pondělí končily akcie na rekordní hodnotě lehce pod 345 dolarů, přitom minulý pátek byly o 10 dolarů slabší.

Co to způsobilo? Apple minulý týden spustil Mac App Store, včera pak po dlouhých spekulacích ukázal CDMA verzi iPhonu 4. Americký operátor Verizon tak dosáhl svého a Apple má potenciál získat další miliony uživatelů, kteří by jinak museli přejít třeba k AT&T. iPhone zůstal stejný, měnila se jen přijímací část a tomu se přizpůsobil i design antén. Dostal nový iOS 4.2.5 a umí vytvořit Wi-Fi hotspot pro pět přístrojů. Možná nás překvapilo, že Apple neuvedl verzi pro superrychlou 4G síť LTE.

Akcie AppluAkcie Googlu za poslední týden, zdroj: Google Finance

Svůj vliv také může mít právě skočený CES. Letos má být rokem tabletů. To se sice na veletrhu potvrdilo, jenže žádnou skutečnou konkurenci jejich iPad nemá. Na trhu ještě není kromě Samsungu Galaxy Tab vážnější soupeř, výrobci ukázali předprodukční vzorky, čeká se na Android 3.0 nebo RIM PlayBook. Než ve vše podaří vyladit, může být už podzim a to už Apple bude vesele prodávat druhou generaci iPadu.

iPhone 4 CDMAiPhone 4 CDMA, zdroj: Engadget