Hlavní navigace

Apple po dvou letech konečně aktualizuje Mac Mini. Ale v nejméně vhodnou dobu

26. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aktualizovaný Mac Mini jsme čekali už v létě, kdy se na stránkách Applu omylem objevila zmínka o letní edici s označením Mid 2014. Léto je pryč, ale nejlevnější stolní počítače s logem jablka jsou stále v plánu. Informuje o tom magazín MacRumors, jenž získal informaci od svých tajných zdrojů.

Apple zřejmě konečně aktualizuje Mac Mini
Apple zřejmě konečně aktualizuje Mac Mini

Počítač by měl přijít v říjnu spolu s dalšími iPady a finálním OS X Yosemite. Zapadne tak do podzimní řady, kterou Apple nazývá Fall 2014. Více detailů zdroj neprozradil, ale u desktopového počítače není těžké odhadnout, co by mohl přinést.

 

Mini stále nemá SSD, dvoupásmovou Wi-Fi s podporou standardu AC. Stávající verze jako jediná obsahuje rozhraní FireWire 800, ale zato má jediný Thunderbolt. Čeká se také upgrade procesoru. A zde se bude lámat chleba. Příchod totiž připadne na meziobdobí, kdy Intel pomalu posílá do důchodu procesory rodiny Haswell a chystá novou řadu Broadwell. Prvních čipů se prý dočkáme ještě před koncem roku, ale s širší dostupností se počítá až na začátek příštího roku. A byla by škoda, kdyby novým Macům Broadwell jen těsně unikl.

MMF24

Apple ale nejspíš čeká také zmenšování. Stávající Mac Mini měří 197 × 197 × 36 mm. Parametry srovnatelné nebo lepší minipočítače Intel NUC měří 117 × 112 × 34,5 mm (model D54250WYK). Někteří výrobci mají i menší počítače, případně je dokonce chladí pasivně. Pokud by si Apple u Intelu zařídil úsporné Broadwelly, RAM i SSD integroval na základní desku, mohl by stolní Mac také miniaturizovat. Pak už by to nemusel být ani Mac Mini, ale třeba Mac Nano. Podobně před osmi lety nahradil iPod Mini iPodem Nano.

Zdroj: MacRumors