Hlavní navigace

Názor k článku Apple pomalu končí s porty USB-A. Nový Mac mini bude mít místo nich pět USB-C od Jan Olšan - USB 2.0 potřebuje minimum kontaktů, stačí mu o...

  • 3. 9. 2024 17:09

    Jan Olšan

    USB 2.0 potřebuje minimum kontaktů, stačí mu o dost tenčí kabel a nestojí skoro nic dát na desku třeba 6-10 portů nebo vývodů.

    Je hloupost je všechny nahrazovat za dražší USB 3.2 rozhraní (cokoliv od UBS 5Gbps nahoru používá vyšší počet vodičů, u USB-C/USB 20 Gbps a USB4 je tam další nárůst a už je to hodně komplexní).
    Myš, klávesnici, Bluetooth, konektory řízení RGB a podobných zařízení v desktopu a dost dalších věcí je škoda připojovat do USB 3.2, a to můžou být v obyčejném desktopu klidně čtyři a víc zařízení. Zbytečně by nás to ochudilo o celkový počet portů/rozhraní.

    Dát to zařízení samé porty USB4 je věc, co by vám udělal Apple, ale ty porty ba vám dal 2-4, kupte si redukce a rozbočovače. Je to taková umanutost až schválnost, protože mít několik těch pomalejších portů navíc je mnohem šikovnější a na výrobních nákladech skoro zanedbatelné.

    3. 9. 2024, 17:09 editováno autorem komentáře