Hlavní navigace

Apple přesouvá výrobu počítačů Mac Mini do USA, tvrdí Digitimes

27. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Deník Digitimes přišel s další informací, která má potvrdit postupný návrat výroby Applu do Spojených států. Jeho hlavní partner Foxconn v USA provozuje 15 středisek, ve kterých by se od příštího roku mohly rozjet montážní linky nových zařízení. V tuto chvíli už přijímají nové zaměstnance do továren.

Mac Mini Mac Mini Mac Mini Mac Mini Server 

Na americkém území se mají vyrábět základní jablečné počítače Macy Mini. Letos jich Apple podle odhadů Digitimes dodal 1,4 milionu, příští rok by měla poptávka vzrůst o 30 % na celkových 1,8 milionu počítačů.

V USA by měl Apple lepší dohled nad pracovními podmínkami než Číně, podpořil by domácí ekonomiku a ještě našel zaměstnání pro tisíce Američanů. Pracovní síla v USA bude dražší, ale pro Apple se stomiliardovým účtem by to nebyl problém. Domácí výroba je možná i otázkou národní hrdosti. Stačí si vzpomenou na v létě uvedený přehrávač Nexus Q od Googlu, který rovněž nesl označení „Made in USA“. Ale asi to není nejlepší příklad. Designový skvost byl předražený a po měsíci se úplně (a v tichosti) ztratil z prodeje.

 

Zdroj: Digitimes