Hlavní navigace

Apple prý do konce roku uvede zbrusu nový Mac

23. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prý dosud neviděný počítač chystá cupertinská firma vydat ještě tento rok. Úplně nová řada má zaplnit mezeru, která je mezi produkty jako MacBook, all-in-one iMac, pididesktop Mac Mini a výkonné workstationy Mac Pro. Tedy jestli ještě nějaká mezera existuje a Apple se spíš nepokusí definovat nový segment trhu.

Informaci potvrdili asijští dodavatelé, kteří už údajně na novém stroji pracují, ale nemohou sdělit bližší detaily. Můžete proto pouze spekulovat.

iMac Touch
Mac Touch?, foto: PatentlyApple

Jestliže jde o Mac, musí zařízení běžet s Mac OS X. Tablet Mac (jako Tablet PC) to jistě nebude, to byl Apple parazitoval na iPadu. Kapesní Mac Pocket asi také nečekejme. Levnější Mac s Intel Atomem ve stylu netbooků nebo nettopu není ve stylu Applu. Pak se už nabízí pouze něco jako Mac Touch, tedy počítač s dotykovou obrazovkou. Steve Jobs sice kdysi prohlásil, že dotykové monitory nejsou k ničemu, protože prsty visí v nepřirozené poloze.

MMF24

Jenže zaregistrovaný patent ukazuje, že stojan by mohl být variabilní a pomocí kloubů by se obrazovka dala otočit do horizontální polohy. Však i poslední Mac OS X je připraven na ovládání gesty a rozhraní Lionu se pomalu přibližuje iPadu. Sice se Apple stále spoléhá na velký trackpad, ale všechna zařízení s dotykovými displeji a jablkem ve znaku jsou prodejními hity.

Zdroj: RedmondPie