Hlavní navigace

Apple prý testuje 8" iPad

15. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Wall Street Journal přišel se zprávou, že dodavatelé Applu testují nový tablet s menší úhlopříčkou, než jsme u iPadu zvyklí. Nejmenovaný výrobce potvrdil displej o velikosti okolo osmi palců, zatímco iPady mají 9,7 palce.

Jeden zdroj také tvrdí, že by takový displej měl stejné rozlišení, tedy 1024 × 768 px, a že na něm Apple pracuje spolu s AU Optronics a LG. Tím by mohl nový iPad pokrýt další mezeru na trhu, pokud je pro někoho 10" model příliš velký.

Ale s velkou pravděpodobností si Apple nechal vyrobit pouze prototyp, jak by takové zařízení vypadalo a jak by se možná používalo. Současná strategie firmy produkty sjednocuje a množství redukuje. V tom je Apple dost konzervativní a neústupný, viz stále jen 3,5" iPhone v páté generaci, i když si část veřejnosti přeje větší úhlopříčky. 

Samsung Galaxy Tab vs. Apple iPad
Sedmipalcový Samsung Galaxy Tab vs. desetipalcový Apple iPad, zdroj: Apple a Samsung

Steve Jobs prohlásil, že deset palců je tak akorát. Přitom si udělal srandu ze 7" Samsungů, které jsou vlastně jen poloviční, nedá se na nich pořádně číst a jsou zkrátka na tablet moc malé a na telefon příliš velké. iPad 3 proto bude zcela jistě znovu 9,7", i když s čtyřnásobným rozlišením.