Hlavní navigace

Apple reaguje na uniklé fotky celebrit: Není to chybou iCloudu, ale slabými hesly

Sdílet

Zdroj: Redakce

Neznámý útočník (nebo skupina) získal intimní fotografie celebrit a sdílel je na internetu. Jednou z možný cest, jak se k datům dostal, bylo využití slabiny v iCloudu, který prý šlo obelstít slovníkovým útokem. Apple ale během vyšetřování díru neobjevil. Vydal proto tuto reakci.

 

Chtěli jsme poskytnout další informace z vyšetřování krádeží fotek některých celebrit. Když jsme se o ní dozvěděli, byli jsme pobouřeni a okamžitě jsme mobilizovali inženýry, aby objevili zdroj problému. Soukromí a bezpečnost našich uživatelů je pro nás velmi důležitá.

Po více než 40 hodinách zkoumání jsme zjistili, že účty celebrit byly kompromitovány velmi cílenými útoky na jejich uživatelská jména, hesla a bezpečnostní otázky. Tedy metodu běžnou všude na internetu. Žádný z případů, který jsme vyšetřovali, ale nevedl k jakémukoliv narušení systémů Applu včetně iCloudu nebo funkce Find my iPhone. Nadále spolupracujeme s policií, abychom mohli zločince identifikovat.

Abyste se před tímto útokem ochránili, doporučujeme všem uživatelům, aby používali silná hesla a aktivovali si dvoufázové ověřování. O obojím si více dočtete v naší nápovědě.

Zdroj: Apple