Hlavní navigace

Apple se snaží dohnat mapy Googlu. Po 12 letech přišel s webovou verzí Apple Maps

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Spuštěním beta verze webových map se Apple snaží jít po krku svému největšímu konkurentovi Googlu.

19. září letošního roku tomu bude přesně 12 let od doby, kdy Apple poprvé přišel se svými mapami. A nyní, s mírným předstihem, dává Apple svým uživatelům dárek v podobě webové verze, prozatím pouze v beta verzi.

Webová verze Apple Maps je dostupná na adrese beta.maps.apple.com a můžete na ní dělat prakticky většinu toho, co aktuálně nabízí mobilní aplikace. K dispozici vám jsou trasy jízd a chůze nebo například zobrazení hodnocení a uživatelských recenzí.

Webová verze Apple Map je konečně oficiálně k dispozici

Webová verze Apple Map je konečně oficiálně k dispozici

Autor: Apple

Podle Applu jsou mapy v beta verzi a v nadcházejících měsících má v plánu je obohacovat o další funkce, například o populární Look Around. Webová verze je navíc aktuálně dostupná pouze v angličtině a je možné ji spustit pouze na prohlížečích Safari, Google Chrome a Microsoft Edge. Podpora dalších jazyků, prohlížečů a platforem je v budoucnu v plánu.

KL24

Nyní například nefunguje ve Firefoxu. Letecké snímky jsou navíc staršího data proti Googlu i českým Mapy.cz.

Apple podle magazínu The Verge zároveň poznamenává, že vývojáři používající nástroj MapKit JS se mohou připojit nyní k mapám na webu a využívat je. S příchodem oficiálních Apple Map na webu lze předpokládat postupný úpadek nástrojů třetích stran, kteří skrze API vytvářeli mapy pro weby jako DuckDuckGo.

Má Apple šanci dohnat mapy Googlu?

Byl pro vás článek přínosný?