Hlavní navigace

Apple spouští iTunes Match i u nás. Hudební revoluce je dokonána

16. 12. 2011

Sdílet

 Autor: Redakce

Je to tady, co se týče hudby u Applu, dotáhli jsme se na zbytek světa. Po nedávném spuštění iTunes Music Store u nás cupertinská společnost zavádí i „legalizátor“ písniček, funkci iTunes Match.

Funguje tak, že iTunes prohledají vaši hudbu na disku a porovnají ji s databází/katalogem iTunes. Pak na všech k internetu připojených zařízeních bude prostřednictvím iCloudu dostupná i hudba, kterou jste si v iTunes Music Store nekoupili a kterou byste jinak museli synchronizovat ručně. Match umí převést 25 000 písniček a synchronizovat je do 10 různých zařízení.

Tato služba ale není zdarma, platí se 24,99 USD na rok (necelých 500 Kč). Za to dostanete zvukové soubory v kvalitě AAC 256 kb/s (musíte doufat, že je v katalogu 20 milionů skladeb opravdu mají). Není to nic pro flákače (posluchače FLACu :)), ale pro lidi s iPodem a jinými iVěcmi včetně iTunes pro Windows je to dobrá nabídka.

iTunes

Match zatím nefunguje, ale už se objevila nová záložka v aplikaci iTunes. A iTunes Store v iOS žádá o potvrzení nových podmínek týkajících se právě funkce Match. Takže ještě v průběhu dneška by mělo vše běžet.

Zahraniční média píší, že iTunes Match se objevuje i v jiných zemích. Je proto pravděpodobné, že jej Apple spustí všude, kde už iTunes Store funguje. Tudíž i na Slovensku. Apple, díky za ty ryby.

iTunes

ICTS24

iTunes

Oživeno: iTunes Match už zdá se funguje. Apple na nás zase aplikoval nevýhodný kurz 1 dolar = 1 euro, takže za iTunes Match platíme ročně 24,99 eura, tj. asi 635 Kč.