Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Cupertino zamrzlo. Apple umožní opravu svých produktů každému a ještě vám k tomu prodá šroubovák. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 18. 11. 2021 9:11

    JirkaK

    Apple náhradní díly normálně dodává svým certifikovaným partnerům, stačí splnit certifikační kritéria, ale to obvykle garážové bazary nedávají takže opravuji z neoriginálních dílů, které jsou samozřejmě levnější, ale pak také telefon plně nefunguje, stačí kouknout na bazarové nabídky, telefony kde nefunguje face id nebo touch id prošly téměř jistě destrukcí displeje a byl vyměněn za neoriginál v nějakém pofiderním servisu, takže už se nedá spoléhat ani na voděodolnost.

    Servisy které Apple opravují originálními díly a po opravě jsou funkční a dá se spoléhat na všechny vlastnosti jsou, ale stojí to holt více.

    Oprava vlastními silami bude o něco levnější, jistota bude že člověk nedostane jiný telefon. Ale není to pro každého, už jen to jak je telefon slepený chce správný postup ho rozebrat, odstranit původní lepidlo a správně zase slepit aby zachoval tu voděodolnost. Pro Apple dobrý krok. Zabije námitky na "right to repair" a ještě nemálo lidí co se o to pokusí ten telefon ještě víc zkriplí a prodá víc dílů :)