Hlavní navigace

Názor k článku Cupertino zamrzlo. Apple umožní opravu svých produktů každému a ještě vám k tomu prodá šroubovák od JirkaK - "Nevytrel. Je velmi dobry v specifickych ulohach(content creation)...

  • 19. 11. 2021 17:59

    JirkaK

    "Nevytrel. Je velmi dobry v specifickych ulohach(content creation) ale vo zvysku to nieje take vytieranie zraku."

    Přesně tam kde ty laptopy míří..... trefují hřebíček na hlavičku...


    "Tiez nezabudni, ze je to custom CPU pre custom SW/OS a to nieje uplne fer porovnavat s AMD/Intel 1:1, ktory vyrabaju univerzal CPU s mensim dosahom na SW. Bolo by divne ak by Apple CPU nebolo dobre."

    Ale to je uživateli naprosto jedno co kdo, uživatele zajímá zda může a případně jak může dělat svou práci, kdo co jak dělá je irelevnatní.

    Ale jak AMD tak Intel už deklarovali že cesta je větší specializace... Příkladem jsou M1 Pro/Max a jejich ProRes akcelerátory, celý laptop (base model M1 Pro 14") stojí to co stála Afterburner karta, která je právě takový akcelerátor, navíc pomalejší, pro toho co dělá s ProRes má jasno, nic levnějšího a výkonnějšího nesežene. navíc díky tomu že to je speciální akcelerátor tak to je jen troška křemíku s malou spotřebou. Unverzeální procesor by na to potřeboval mnohonásobně více výkonu při mnohonásobně větší spotřebě.

    Nicméně to není jen Apple SW, to je SW třetích stran, které logicky chtějí výhod toho HW využít a také ho využívají