Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Apple uvádí procesory M1 Pro a M1 Max: nejrychlejší notebookové CPU, obří integrované GPU. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 20. 10. 2021 11:16

    JirkaK

    Cinebench test který je k dispozici je jen test CPU, není tu ani test GPU a hlavně ani jedno netestuje tyhle specifické HW oblasti.

    Uživatelé Apple a vlastně i většina recenzentů fakticky syntetické testy ani neřeší, Ty chceš vědět jestli ti to zvládne třeba v Davinci na timeline několik 8k ProRes RAW videí (utilizuje video engine) nad kterými děláš color grading, používáš tracking objektů (utilizuje neural engine) aplikuješ efekty (gpu a cpu) aplikuješ stabilizaci (opět neural engine). Někoho zajímá i rychlost exportu (utilizuje video encoder a případně gpu i cpu)

    Zajímá tě jak se rychlé budou dávkové zpracování stovek 48MPx RAW fotek v Lightroomu, jak budou responsivní nástroje grafických editorů (mnoho z nich opět používá akcelerace AI přes neural engine a/nebo gpu)

    Lidi zajímá jak jim bude chodit 3D modelování, jak budou architekti schopni plánovat v 3D a jak to bude možné prezentovat...

    Jestli to má v GB5 10 nebo 100 tisíc bodů uživatele nezajímá.

    Bohužel tu nemáme žádný multiplatfromní nástroj který by dokázal testovat specifické workflow tak aby zapojil všechny dostupné možnosti akcelerace, kterou uživatel pocítí