Hlavní navigace

Apple v dohledné budoucnosti iTunes pro Windows 8 nevyrobí

13. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco si někteří stěžují na nedostatek aplikací pro mladou dlaždicovou platformu, Microsoft se snaží vývojáře podporovat. Značky jako Dropbox nebo Twitter již svou aplikaci uvolnily, avšak na další čekáme. Vyvíjet pro Osmičky nehodlá například Google, kterému platforma z hlediska počtu uživatelů nepřipadá zajímavá, aby se obtěžoval ji podpořit. Podobně nemůžeme očekávat, že by konkurenční operační systém podpořil Apple.

TipiTunes slaví 10. narozeniny. Připomeňte si důležité milníky

Tami Rellerová, šéfka financí a marketingu divize Windows, prozradila, že ačkoli je o iTunes velký zájem, právě tuto aplikaci majitelé Windows 8 v blízké době nespatří. Katalogizační hudební přehrávač a platformu pro nákup hudby lze prozatím používat v režimu pracovní plochy. Což znamená, že např. ve Windows RT máte smůlu úplně. Microsoft nicméně tímto dostává šanci uživatelům nabídnout vlastních hudebních služeb a aplikací.

 

Konkrétně starší skladby z iTunes želbohu často trpí ochranou DRM, která znemožňuje přehrání v softwaru od Microsoftu. Ten prý každopádně doufá, že do konce tohoto roku budou ve Windows Store všechny důležité aplikace, které naleznete v jablečném App Store. Hudební služba Xbox Music umožňuje poslouchat hudbu za předplatné, což je modernější a stále žádanější model, než poskytuje Apple. Bohužel ale nevstoupila do Česka.

iTunes 11

Zdroj: CNNMoney via The Verge